Cirkulation

    Hur stor utgör labborationer på Natur och värför tycker de flesta att Fysiken är svårast och finns det inte fördelar med att läsa samma fysik när man är äldre tex folk läser fysik och matte som läses av gymnasieelever vid högre stadier av deras liv.

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej!
    Vi som jobbar här på FRåGA SYV är Studie- och yrkesvägledare, inte lärare i något ämne. På grund av att jag inte är lärare vet jag inte hur stor del som laborationerna utgör inom olika kurser. Det måste du fråga de lärare som undervisar i de kurserna. Det enda jag vet är att inom studier i ämnena kemi, fysik och biologi ingår laborationerna eller i alla fall kan ingå. Men jag vet inte i hur stor omfattning de ingår.
    Ang. läsa samma kurser som vuxen som elever kan läsa på gymnasiet, så visst förekommer det. Som regel är det lättare att lära sig saker när man är yngre. Man man blir äldre brukar inlärningen gå mer långsamt. Dock finns det också fördelar i att studera när man är äldre: man kanske är mer motiverad, tar studierna på mer allvar och har ett tydligt mål med sina studier. Som vuxen har man som regel mer utvecklat logisk- och konsekvenstänkande. Man läser sig saker på annat sätt jämfört med när man är yngre. I vissa ämnen är det en väldigt stor fördel att vara yngre; ett typiskt exempel är Språkinlärning. Om vi tar (som exempel) en familj som kommer till Sverige med några barn i förskoleåldern och föräldrarna är kanske 35-40 år gamla, då tar det lång tid för föräldrarna att lära sig svenska men barnen som är t.ex 3 och 5 år gamla blir flytande på svenska redan efter några månader (om de går på en förskola där det pratas svenska). Så, lära sig språk ska man försöka göra när man är så ung som möjligt.
    Vad gäller matematik och naturvetenskapliga ämnen, så kan man lära sig lika bra som vuxen, som när man var barn eller ungdom men det kan ta längre tid att ta till sig samma mängd kunskap.

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga